Classic Rally Heeze

Doel

De Stichting Classic Rally Heeze heeft als doel het bevorderen van de autosport met klassieke automobielen, tot meerdere eer en glorie van het gebruik van deze automobielen, alsmede het in stand houden van cultureel erfgoed in de gemeente Heeze-Leende in het algemeen.

Sfeer en sportiviteit

Meerijden met Classic Rally Heeze betekent starten in het mooi gelegen Heeze, te midden van uitgestrekte bossen en heidevelden. De karakteristieke Brabantse gemoedelijkheid en gezelligheid zorgen voor een ontspannen en leuke sfeer tijdens de stops en het diner. Wij zorgen er voor dat u niets te kort komt gedurende de dag en een goed uitgezette route rijdt met veel afwisseling en uitdaging. En na het diner is er voor elke klasse een beker voor de eerste, tweede en derde prijs. Het routeboek is duidelijk van opzet en heeft per traject een afwisselende wijze van instructie. De navigator zal samen met de rijder slim gebruik maken van de instructies tijdens de briefing en in het routeboek voor een optimaal resultaat.

Drie deelname klassen

We hanteren drie klassen van inschrijving, waardoor we voor elk ervaringsniveau een uitstekend dagprogramma kunnen aanbieden: 

  • De Élégance klasse is voor de rijders die zonder specifieke voorbereiding op basis van kaartlezen in het routeboek hun traject gaan afleggen. De route gaat over verharde wegen om uw kostbare klassieker te sparen, maar u zult wel zelf moeten bepalen op welke tijd u het beste aankomt bij de route controles!
  • De Tour klasse is voor de gevorderde rijders die met het routeboek de optimale route tussen de aangegeven punten bepalen qua afstand en tijd. U rijdt deels over onverhard parcours.
  • De Sport klasse biedt de ervaren rally rijder zeer veel uitdaging en u behoort tot de selecte groep om de rally organisatoren ook dit jaar weer te verslaan. 

Het maximale aantal deelnemende auto’s is 70 waardoor tijdige inschrijving gewenst is!

Opleiding navigeren

Wij bieden in samenwerking met LB Racing uit Weert een leuke cursus aan om u vooraf kennis te laten maken met de fijne kneepjes van het navigeren. Voor details, opgave en kosten zie onder Cursus op deze site.

Organisatie

Stichtingsbestuur Classic Rally Heeze:

Voorzitter Tom Odijk, Penningmeester Melcher Derks, Secretaris Marc Vos, en algemeen bestuurslid Bas Donker (vlnr)

Adviseurs: Juul Jochems, Nico van de Leur

Rallyleiding: Mark Schmidt (LB Racing)

Technische ondersteuning: Bas Donker en Gerard Bogers

En verder vele trouwe vrijwilligers voor ontvangst en registratie, routecontroleposten, verkeersregelaars, fotografie

Comité van aanbeveling

College van Burgemeester en Wethouders van Heeze-Leende
Samuel Ernest baron van Tuyll van Serooskerken
Stichting Vrienden van Heeze