Vragen

Heeft u (even) geen oldtimer en wilt u graag een keer meedoen met een classic rally? Informeer dan eens bij onze partner www.oldtimerbeleving.nl . De auto van uw keuze kan op verzoek worden gebracht naar de startlocatie en opgehaald van de finishlocatie.

Elegance - Geschikt voor de rijders en navigators die graag kaartlezen en puzzelen. De route gaat alleen over verharde wegen en u heeft wat extra tijd tussen de controleposten ten opzichte van de tourklasse. U krijgt als extra ondersteuning een stratenlijst met route instructie. Gebruikte kaartsystemen: Pijlsnel, Lijnenspel, Puntentelling.

Tour - Voor diegenen die wat meer uitdaging zoeken qua kaartlezen, kilometers en tijd tussen de controleposten. Uw navigator is een geoefende kaartlezer en u bent goed op elkaar ingespeeld. De auto is geschikt om een deel van de route via onverharde bospaden te rijden. Gebruikte kaartsystemen: Pijlsnel, Lijnenspel, Puntentelling.

Sport - U bent een zeer ervaren rallyrijder en gaat de strijd aan tegen de uitzetter van onze rally. Er worden verschillende kaarttypen gebruikt met als opdrachten Pijlsnel, Lijnenspel, Puntentelling. Uw deelname telt mee voor het Healy klassement.

We gebruiken kaarten met doorgaans schaal 1 op 50.000 (stafkaarten) met daarop ingetekende pijlen of punten. Onderweg verzamelt u de letters van de routecontrolebordjes in de berm en stempelt u op exact de juiste tijd uw kaart af bij de tijdcontrole posten. Lees vooraf het reglement door op deze site.

Er kunnen de volgende kaartinstructies gelden:

Pijlsnel: Rijd steeds de kortste route naar de dichtsbijzijnde pijl. Pijlen volledig rijden. Genummerde pijlen achtereenvolgens rijden.

Lijnenspel: Volg de ingetekende lijn op de weg.

Puntentelling: Rijd steeds de kortste route tussen de opeenvolgende punten.

Algemeen: Punt, pijl, bol of lijn in het 'niets' geeft weer dat er wel een (te gebruiken) weg bestaat.

Q = Quite zone ofwel rustig rijden

! = Pas op (b.v. gevaarlijke kruising)

TC = tijdcontrole

N.B. we gebruiken GEEN bolletje-pijltje systeem, u moet dus kaartlezen. Elegance rijders krijgen extra ondersteuning door een stratenlijst met route instructie.

Ja, op het inschrijfformulier kunt u dat per persoon aangeven wanneer u een voedselallergie heeft. Op de lunch- en dinerlocatie wordt daar dan rekening mee gehouden en kunt u zich bekend maken bij het personeel. Voor zover van toepassing kan rekening gehouden worden met een overige dieetwens.

Als u in geval van bijzondere omstandigheden wilt annuleren, dan is restitutie mogelijk indien een vervangende deelnemer op de wachtlijst uw plaats inneemt. De inschrijfkosten worden dan na de rally teruggestort op uw rekening. Deze regel geldt tot 3 weken voor de rallydatum. Bij annulering na deze datum is restitutie niet mogelijk.

Neemt u ten allen tijde contact op met ons via rallyheeze@gmail.com.

Tip: Mocht uw auto uitvallen in de dagen voor de rally dan kunt u overwegen om een vervangende auto huren en laten bezorgen via onze partner www.oldtimerbeleving.nl

Voor nieuwe deelnemers, en als opfrisser organiseren we een korte avondcursus in de week voor de rally.

Dit is een echte aanrader, want zodoende ben je goed voorbereid op hoe je de route moet lezen en het vinden van de routecontrole bordjes. Na een heldere uitleg vertrek je voor een oefenronde van een uurtje in de omgeving. Zie menu Inschrijven / Avondcursus voor meer informatie en aanmelding.

Ja, dat kan zeker. Per auto zijn 2 personen inbegrepen in de deelnameprijs. Voor elke extra inzittende betaalt u 85,- euro extra voor de koffie, lunch en diner.